Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wageningen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Wageningen? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Wageningen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Wageningen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer contactlensdragers dragen producten van webwinkels als Drogisterij.net. Deze internet oogexperts werken met een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst check je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Wageningen. Of klik door voor meer info over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Wageningen

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Wageningen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook oogzorgwinkels in Lingewaard, Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten en Beuningen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Wageningen in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Wageningen. Vervolgens bespreek je samen met de medewerker welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wageningen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heijnekamp OptiekNolensstraat 386702 CSWageningen
Specsavers WageningenHoogstraat 326701 BVWageningen
Bril 29 Opticien Contactlenzen OptometristHoogstraat 296701 BLWageningen
Eikendal Optiek BVBergstraat 126701 ACWageningen
Brillenwinkel Optiekspeciaalzaak DeJulianastraat 276691 AXGendt

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Wageningen?

Vergelijk prijzen en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past hangt met name af van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Standaard ontvang je een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lowlens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,25 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €190 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €6,50 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven ongeveer €29,00 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wageningen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €22,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,75 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-wageningen-6705

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende aanbieders zoals Misterspex verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Avaira en Menicon. Op deze site lees je ook meer over Nachtlens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Wageningen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Wageningen?
In de omgeving zijn er diverse oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de oogdruk. Vaak is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wageningen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Wageningen. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst betaal je tussen de €8,00 tot €49,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je nog zo’n €20,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Wageningen krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Wageningen.

Plaats een reactie