Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Deelen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Deelen? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal vind je nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Deelen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Deelen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders gebruiken artikelen van specialisten als Happy Eyes Club. Deze online shops werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over toonaangevende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Deelen. Lees hier ook alles over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Deelen

Heb je last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Deelen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook opticiens in Wolfheze, Heveadorp, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 596871 ADRenkum
TrekpleisterKronenburgpassage 276831 EMArnhem
DA DrogistLangestraat 106851 APHuissen
EtosDorpsstraat 926871 APRenkum

Vrijblijvende oogmeting in Deelen in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Deelen. Hierna bespreek je met de oogspecialist welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Deelen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiZienDorpsstraat 85/A6871 AERenkum
IRC Inter Optica Retail CommunicationChopinlaan 366865 EWDoorwerth
Polman OpticiensUtrechtseweg 124/A6862 APOosterbeek
Berendsen OptiekRaadhuisplein 296851 BWHuissen
Thuisoptiek GelderlandLokaalspoor 246846 GPArnhem

De goedkoopste lenzen bestellen in Deelen?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online webwinkel als Lowlens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,75 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €170 per individuele lens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,10 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 per jaar (bij een brillenwinkel in Deelen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €25,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,25 (maandelijks).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-deelen-6877

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Meer en meer online aanbieders als LensExpress verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €100 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, Ultra en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Beste lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Deelen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Deelen?
In de regio zitten tal van oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker neemt de sterkte per oog op en kijkt naar het netvlies. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Deelen te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Deelen. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 en €56,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €280 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Deelen kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Ede.

Plaats een reactie