Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wekerom

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Wekerom? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Wekerom.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Wekerom voert de oogmeting uit en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze opticien bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep mensen kiezen voor het gemak van discounters als Vision Direct. Deze online specialisten hebben een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wekerom. Lees hier ook alles over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Wekerom

Heb je te maken met een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Wekerom waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook speciaalzaken in Harskamp, Otterlo, Bennekom, Gendt en Angeren.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatEdeseweg 16721 JNBennekom
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistDorpsstraat 296721 JJBennekom
EtosDorpsstraat 306721 JKBennekom

Afspraak voor een oogmeting in Wekerom in september 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Wekerom. Na deze oogtest overleg je met de opticien welk type contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het schema hieronder verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wekerom (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bril 2000 OpticiensDorpsstraat 156721 JHBennekom
Gelder Opticien Louis vanParkweg 956717 HPEde gld
Bergh Opticiens Van denStadspoort 196716 RHEde gld
Optiek Sloof BVBellestein 216714 DPEde gld
Van der Wiel Optiek & OptometrieTelefoonweg 2126711 NBEde gld

Goedkope lenzen kopen in Wekerom?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online webwinkel als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,95 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €195 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,75 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €26,25 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Wekerom).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-wekerom-6733

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson met hun eigen label erop. De meeste aanbieders zoals Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €185 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Biomedics en Ote. Op deze site lees je ook meer over Torische lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Wekerom?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Wekerom?
In deze regio zijn er diverse brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Wekerom op je planning te zetten. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 korting op een bril of lenzen. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Wekerom. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €5,25 – €60,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €280 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €16,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Wekerom kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Ede.

Plaats een reactie