Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lingewaard

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Lingewaard? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Lingewaard.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Lingewaard zal een oogmeting doen en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de contactlensdragers bestellen via het internet bij webwinkels als Lensplaza. Deze online leveranciers verkopen een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel tref je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lingewaard. Op deze website lees je ook alles over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Lingewaard

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Lingewaard waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website doorzoek je ook oogzorgwinkels in Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Lingewaard in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Lingewaard. Na het onderzoek beoordeel je samen met de oogdeskundige welk model lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Lingewaard (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Het Huis Arends OpticiensDorpsstraat 566681 BPBemmel
Optiek ThijssenDorpsstraat 50/E6681 BNBemmel
Optiek & Optometrie Over – BetuweHet Dorpsplein 236674 BVHerveld
Reugebrink OpticiensHoofdstraat 156671 CBZetten
IJzendoorn Optiek VanPolenplein 286665 CNDriel

Voordelige lenzen kopen in Lingewaard?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje levensstijl, gebruikerswensen en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online speler als ContactlensOnline. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,10 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €165 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,30 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €27,00 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Lingewaard).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €19,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,50 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-lingewaard-6684

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision met hun eigen label erop. Meer en meer discounters als Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €315 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Clariti en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Daglens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Lingewaard?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Lingewaard?
In de regio vinden we genoeg oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertneemt de sterkte op en kijkt verder naar de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lingewaard aan te vragen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Lingewaard. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €6,25 tot €40,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €255 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je nog zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Lingewaard krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Lingewaard.

 • Huissen
 • Bemmel
 • Ressen
 • Haalderen
 • Doornenburg
 • Angeren
 • Gendt
 • Plaats een reactie