Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Druten

Wil jij goedkope lenzen kopen in Druten? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Druten.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Druten voert de oogmeting uit en checkt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de vakman onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van webshops als 123Lens. Deze 100% online aanbieders hebben het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder check je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Druten. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Druten

Ondervind je hinder van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de volgende tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Druten waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook optiekzaken in Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar en Heumen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Druten in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Druten. Hierop volgend vergelijk je samen met de opticien welke lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Druten (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Coppes Optiek & OptometrieHogestraat 616651 BHDruten
Derks Optiek en HoortechniekMarkt 1/D6651 BCDruten
Xlens BVHooistraat 326651 ADDruten
Schippers Beheer BVWolfsbossingel 626642 CPBeuningen gld
Fred Idema Freelance OpticiënTrajanussingel 16642 ASBeuningen gld

Goedkope lenzen bestellen in Druten?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals LensExpress. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €5,15 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €150 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,75 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €29,75 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Druten).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €23,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-druten-6651

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de lenzen webshops als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €325 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, EasySept en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Optiekzaken.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Druten?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Druten?
In deze streek zijn er voldoende speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Druten te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Druten. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €10,00 tot €48,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Druten kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Druten.

 • Horssen
 • Deest
 • Afferden
 • Puiflijk
 • Plaats een reactie