Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Edam-Volendam

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Edam-Volendam? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker vind je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Edam-Volendam.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Edam-Volendam voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertvergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders mensen laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Alensa. Deze online shops verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel doorzoek je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Edam-Volendam. Zie ook onze pagina over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Edam-Volendam

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Edam-Volendam waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal doorzoek je ook oogspecialisten in Landsmeer, Diemen, Amsterdam, Het Hogeland en Delfzijl.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Edam-Volendam in juli 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Edam-Volendam. Hierop volgend overleg je samen met de opticien welke soort lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Edam-Volendam (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen
New Look OptiekArent Krijtsstraat 461111 AMDiemen
Beta Opticiens I.Bijlmerdreef 11901103 JWAmsterdam
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Edam-Volendam?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je levensstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gediplomeerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lensplaza. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit hydrogel. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €5,15 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €6,95 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €25,00 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Edam-Volendam).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-edam-volendam-1131

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer lenzenshops als Lentiamo beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €160 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Bausch & Lomb, Blink en Renu. Klik door voor meer informatie over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Edam-Volendam?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Edam-Volendam?
In de regio zitten genoeg speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Edam-Volendam in te plannen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Edam-Volendam. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €8,75 – €49,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €260 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Edam-Volendam krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Edam-Volendam.

 • Kwadijk
 • Middelie
 • Warder
 • Oosthuizen
 • Beets
 • Schardam
 • Hobrede
 • Purmer
 • Volendam
 • Edam
 • Plaats een reactie