Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kwadijk

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Kwadijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl tref je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Kwadijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Kwadijk biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen gebruiken artikelen van aanbieders zoals ContactlensOnline. Deze 100% online aanbieders bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de deskundige online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kwadijk. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kwadijk

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de regio Kwadijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site bekijk je ook brillenwinkels in Westbeemster, Noordbeemster, Middenbeemster, Zuidoostbeemster en Wijdewormer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Kwadijk in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Kwadijk. Hierop volgend overleg je samen met de oogspecialist welk type lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Kwadijk (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Support van HuizenOdessa 81462 EJMiddenbeemster
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend

Online goedkope lenzen kopen in Kwadijk?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als Alensa. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,80 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €155 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €6,65 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen +/- €25,75 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kwadijk).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-kwadijk-1471

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webshops als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €275 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Frequency en Aosept. Lees ook meer informatie over Lenzen abonnement.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Kwadijk?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Kwadijk?
In deze streek kan je kiezen uit allerlei optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de algehele ooggezondheid. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kwadijk op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Kwadijk. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €5,75 – €43,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €270 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Kwadijk kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Edam-Volendam.

Plaats een reactie