Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Amsterdam

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Amsterdam? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Amsterdam.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Amsterdam heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertoverleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal mensen kopen online bij specialisten als Sightful. Deze 100% online aanbieders beschikken over het beste assortiment, opvallend lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Amsterdam. Lees hier ook alles over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Amsterdam

Heb je te maken met een beperkt zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Amsterdam waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vind je ook winkels in Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum, Appingedam en Achtkarspelen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Amsterdam in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Amsterdam. Hierop volgend bekijk je met de oogspecialist welke soort lens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Amsterdam (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam
Welch OptiekJavastraat 571094 HAAmsterdam
Paul Bas OptiekLinnaeusstraat 871093 EKAmsterdam
Anna’s OptiekBeukenweg 6/HS1091 KDAmsterdam

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Amsterdam?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past hangt vooral af van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of bij een online speler als LensExpress. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,05 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €115 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,30 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €28,00 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Amsterdam).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,75 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-amsterdam-1101

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste lenzen webshops als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €210 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Freshlook en Miru. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Amsterdam?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Amsterdam?
In deze regio werken er meerdere specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Amsterdam op je planning te zetten. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Amsterdam. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 en €48,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €250 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je per jaar circa €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Amsterdam kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Amsterdam.

Plaats een reactie