Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Landsmeer

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Landsmeer? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl lees je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Landsmeer.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Landsmeer zal een oogmeting doen en achterhaald het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal contactlensdragers dragen producten van specialisten als Lensplaza. Deze verkopers verkopen een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker vergelijk je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Landsmeer. Zie ook onze pagina over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Landsmeer

Sta je ook elke dag op met wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande lijst vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Landsmeer waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook winkels in Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl en Loppersum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Landsmeer in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Landsmeer. Hierop volgend bekijk je met de oogdeskundige welk model lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Landsmeer (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen
New Look OptiekArent Krijtsstraat 461111 AMDiemen
Beta Opticiens I.Bijlmerdreef 11901103 JWAmsterdam
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam

Online goedkope lenzen kopen in Landsmeer?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als ContactlensOnline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de gunstige prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €105 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Ongeveer €5,00 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten ongeveer €26,50 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Landsmeer).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €29,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-landsmeer-1121

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Veel online aanbieders als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €150 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, Freshlook en Systane. Op deze website lees je ook alles over Sportlens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Landsmeer?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzenshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Landsmeer?
In de regio zitten genoeg specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de algehele ooggezondheid. In veel gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Landsmeer te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Landsmeer. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €5,75 en €44,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €245 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast betaal je nog zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Landsmeer krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Landsmeer.

 • Purmerland
 • Den Ilp
 • Plaats een reactie