Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosthuizen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oosthuizen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Oosthuizen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Oosthuizen zal een oogmeting doen en achterhaald het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de contactlensdragers gebruiken artikelen van lenzen webshops als Lensplaza. Deze online leveranciers beschikken over het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Oosthuizen. Op deze website lees je ook alles over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Oosthuizen

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Oosthuizen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook opticiens in Warder, Middelie, Kwadijk, Westbeemster en Noordbeemster.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oosthuizen in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oosthuizen. Vervolgens bespreek je samen met de oogspecialist welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Oosthuizen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Support van HuizenOdessa 81462 EJMiddenbeemster
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Oosthuizen?

Vergelijk webwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online aanbieder als LensExpress. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat hydrogel. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,99 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €160 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,45 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €25,50 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €450 per jaar (bij een brillenwinkel in Oosthuizen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,25 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-oosthuizen-1474

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de lenzen webshops als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €295 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, SofLens en Miru. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

FAQ – Veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Oosthuizen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oosthuizen?
In deze streek zijn er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oosthuizen in te plannen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Oosthuizen. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 tot €46,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €21,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Oosthuizen kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Edam-Volendam.

Plaats een reactie