Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Volendam

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Volendam? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Volendam.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, myopie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Volendam zal een oogmeting doen en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal contactlensdragers bestellen online bij discounters als Sightful. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker tref je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Volendam. Bekijk ook onze informatie over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Volendam

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Volendam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook winkels in Den Ilp, Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht en Amsterdam-Duivendrecht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Volendam in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Volendam. Hierop volgend bespreek je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Volendam (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen
New Look OptiekArent Krijtsstraat 461111 AMDiemen
Beta Opticiens I.Bijlmerdreef 11901103 JWAmsterdam
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam

Goedkope lenzen kopen in Volendam?

Vergelijk lenzenwinkels en profiteer van kortingen tot 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt onderzocht middels je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of bij een online specialist als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €7,05 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €140 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €6,35 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €26,75 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Volendam).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €21,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,50 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. Hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-volendam-1131

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Verschillende lenzenshops als LensExpress hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €225 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, SofLens en Regard. Op deze website lees je ook alles over Nacht lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Volendam?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Volendam?
In deze gemeente zijn er verschillende oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Volendam te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Volendam. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €8,75 en €60,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €230 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €22,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Volendam kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Edam-Volendam.

Plaats een reactie