Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Koarnjum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Koarnjum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website lees je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Koarnjum.

  • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
  • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
  • Een gespecialiseerde opticien in Koarnjum zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • In overeenstemming met de vakman vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
  • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers kiezen voor het assortiment van webshops als LensExpress. Deze verkopers werken met een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker check je professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Koarnjum. Lees hier ook alles over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Koarnjum

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Koarnjum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook winkels in Britsum, Hijum, Feinsum, Stiens en Minnertsga.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Koarnjum in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Koarnjum. Na deze oogtest bespreek je samen met de opticien welke contactlens hoort bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Koarnjum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Koarnjum?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Oogmeting
    Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Standaard krijg je een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lowlens. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

  • Zeer comfortabel.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,55 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
  • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Je betaalt zo’n €100 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Te koop vanaf €5,45 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Prijzen +/- €28,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Koarnjum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

  • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • De kosten zijn gemiddeld €30,00 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder bespreken we diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-koarnjum-9056

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende aanbieders zoals Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Op deze manier kan je zo €130 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Frequency en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Gratis lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Koarnjum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Koarnjum?
In deze regio zijn er diverse oogspeciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Koarnjum aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Koarnjum. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst betaal je tussen de €6,00 en €41,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Koarnjum krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie