Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudeschans

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Oudeschans? Een contactlens is een dunne plastic lens die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal tref je handige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Oudeschans.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Oudeschans kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de consumenten kiezen voor het gemak van webwinkels als LensExpress. Deze webshops hebben een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker tref je toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oudeschans. Of klik door voor meer info over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Oudeschans

Heb je te maken met een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Oudeschans waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook speciaalzaken in Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl, Drieborg en Nieuw Beerta.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Oudeschans in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Oudeschans. Na de meting overleg je met de optometrist welk model lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Oudeschans (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Voordelige lenzen kopen in Oudeschans?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 30%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online aanbieder als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,70 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €150 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,65 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €26,25 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €510 per jaar (bij een brillenwinkel in Oudeschans).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,75 per maand.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-oudeschans-9696

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de webwinkels als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €290 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Alcon, Clariti en Boston. Bekijk ook meer informatie over Zachte lens.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oudeschans?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oudeschans?
In deze gemeente vinden we genoeg oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien neemt de sterkte per oog op en controleert de samenwerking tussen je ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Oudeschans te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oudeschans. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 tot €60,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €250 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Oudeschans kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Westerwolde.

Plaats een reactie