Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Blijham

Direct goedkope lenzen kopen in Blijham? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Blijham.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Blijham kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze deskundige bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het gemak van webshops als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder vergelijk je erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Blijham. Zie ook onze pagina over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Blijham

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Blijham waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina bekijk je ook speciaalzaken in Oudeschans, Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl en Drieborg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Blijham in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Blijham. Na de meting bekijk je met de oogspecialist welk type lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Blijham (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Goedkope lenzen kopen in Blijham?

Vergelijk leveranciers en profiteer van kortingen tot 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als 123Lens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,90 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,15 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €29,50 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Blijham).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €23,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,25 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-blijham-9697

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer lenzenshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €155 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn PureVision, Biomedics en Boston. Klik door voor meer informatie over Kleurlens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Blijham?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Blijham?
In deze streek werken er tal van opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Over het algemeen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Blijham te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Advies: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Blijham. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €8,50 – €59,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €280 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Blijham kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Westerwolde.

Plaats een reactie