Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hallum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hallum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je nuttige info over de verschillende soorten lenzen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Hallum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als verziendheid, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Hallum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Meer en meer Nederlanders lenzendragers kiezen voor het assortiment van lenzenshops als LensExpress. Deze webshops staan bekend om het beste assortiment, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je professionele internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Hallum. Lees ook meer informatie over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hallum

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In deze tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Hallum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina zoek je ook oogspecialisten in Marrum, Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk en Aldtsjerk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Hallum in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Hallum. Hierna bekijk je samen met de medewerker welke soort lens hoort bij jouw situatie en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het schema hieronder tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Hallum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Hallum?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online aanbieder als Lentiamo. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,40 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €150 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,70 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €29,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Hallum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €23,00 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 per maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-hallum-9074

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer discounters als Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €175 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, EasySept en Menicon. Klik door voor meer informatie over Drogisterijen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Hallum?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Hallum?
In deze streek vinden we genoeg oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hallum te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hallum. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €5,75 – €60,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €240 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je jaarlijks circa €22,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Hallum kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie