Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Frieschepalen

Direct goedkope lenzen kopen in Frieschepalen? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker bieden wij nuttige info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Frieschepalen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, myopie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Frieschepalen voert de oogmeting uit en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de opticien kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders lenzendragers profiteren van het aanbod van webshops als 123Lens. Deze webshops hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bieden wij landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Frieschepalen. Zie ook onze pagina over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Frieschepalen

Ondervind je hinder van een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In deze tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Frieschepalen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook opticiens in Siegerswoude, Ureterp, Olterterp, Nij Beets en Beetsterzwaag.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Frieschepalen in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Frieschepalen. Na de meting bekijk je met de optometrist welk type lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het overzicht hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Frieschepalen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten
Anton en Gerjan BrillenMoleneind NZ 109203 ZPDrachten
Smit Optiek DrachtenNoorderbuurt 319203 ALDrachten
Bangma OptiekNoorderbuurt 119203 AKDrachten

Goedkope lenzen kopen in Frieschepalen?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een webshop als ContactlensOnline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,45 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €185 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €5,00 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €29,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €450 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Frieschepalen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een oogdeskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,75 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-frieschepalen-9249

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. De meeste aanbieders zoals LensExpress verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €140 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, EyeDefinition en Systane. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Frieschepalen?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Frieschepalen?
In deze buurt zitten genoeg brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en controleert de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Frieschepalen te laten doen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Frieschepalen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €43,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €270 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je per jaar circa €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Frieschepalen kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Opsterland.

Plaats een reactie