Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oldeberkoop

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oldeberkoop? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl tref je meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Oldeberkoop.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als myopie, verziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Oldeberkoop biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders consumenten gebruiken artikelen van webshops als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oldeberkoop. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Oldeberkoop

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in en rondom Oldeberkoop waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook oogzorgwinkels in Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne, Hoornsterzwaag en Jubbega.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oldeberkoop in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Oldeberkoop. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de medewerker welke lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Oldeberkoop (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder

Lenzen kopen en laten bezorgen in Oldeberkoop?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 36%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Standaard krijg je een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensplaza. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: bestellen v.a. €5,50 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Dit maakt het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €195 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €6,50 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €26,50 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €530 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oldeberkoop).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,25 (per 30 dagen).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-oldeberkoop-8421

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzenshops als Lentiamo hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €150 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Dailies, SofLens en Regard. Op deze website lees je ook alles over Lenzen abonnement.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Oldeberkoop?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oldeberkoop?
In deze regio heb je de keuze uit genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oldeberkoop op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Oldeberkoop. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €5,75 en €55,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Oldeberkoop kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Ooststellingwerf.

Plaats een reactie