Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Appelscha

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Appelscha? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Appelscha.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Appelscha heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertoverleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het assortiment van webshops als Lensonline. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Appelscha. Lees ook meer informatie over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Appelscha

Ondervind je hinder van wazig zien of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het overzicht hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Appelscha waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook optieken in Smilde, Bovensmilde, Drijber, Wijster en Spier.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Appelscha in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Appelscha. Na deze meting vergelijk je samen met de oogdeskundige welke lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Appelscha (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heikoop OptiekVeenhoopsweg 442169422 ABSmilde
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen
Marree OpticienRondgang 729408 MHAssen

De goedkoopste lenzen bestellen in Appelscha?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogist of bij een online speler als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,50 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €5,10 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €27,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €460 per jaar (bij een brillenwinkel in Appelscha).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,75 (per 4 weken).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-appelscha-9422

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de lenzenshops als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €160 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Freshlook en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen merken.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Appelscha?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Appelscha?
In de regio zitten verschillende optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar het gezichtsvermogen. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Appelscha te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 per jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Appelscha. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,00 – €44,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €265 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €21,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Appelscha kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Ooststellingwerf.

Plaats een reactie