Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waskemeer

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Waskemeer? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina lees je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vergelijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Waskemeer.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Waskemeer voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen kiezen voor het assortiment van webshops als Alensa. Deze online specialisten beschikken over het beste assortiment, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker informeren we je over de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Waskemeer. Lees ook meer informatie over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Waskemeer

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Waskemeer waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina zoek je ook brillenwinkels in Haulerwijk, Haule, Oosterwolde, Fochteloo en Ravenswoud.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatStationsstraat 78431 ETOosterwolde
TrekpleisterStipeplein 188431 WEOosterwolde
DA DrogistSlotemaker de Bruineweg 78433 MBHaulerwijk
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Plan een afspraak voor een oogmeting in Waskemeer in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Waskemeer. Na het onderzoek overleg je samen met de oogspecialist welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Waskemeer (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Waskemeer?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past hangt vooral af van je lifestyle, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogist of bij een webshop als Vision Direct. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €6,85 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €135 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €5,85 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €28,75 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €450 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Waskemeer).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €31,50 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,50 (op maandbasis.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-waskemeer-8434

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer specialisten als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €295 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, Clariti en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Nacht lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Waskemeer?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Waskemeer?
In deze buurt zijn er veel oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert het netvlies. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Waskemeer in te plannen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Waskemeer. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement neemt betaal je tussen de €6,75 – €53,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €285 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je per jaar circa €19,00 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Waskemeer kun je professionele service krijgen. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Ooststellingwerf.

Plaats een reactie