Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Makkinga

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Makkinga? Een contactlens is gemaakt van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Makkinga.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Makkinga heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer dragers van lenzen profiteren van het aanbod van specialisten als LensExpress. Deze 100% online aanbieders beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel bieden wij populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Makkinga. Bekijk ook onze informatie over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Makkinga

Heb je last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Makkinga waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal tref je ook winkels in Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne en Oudehorne.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Afspraak voor een oogmeting in Makkinga in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Makkinga. Vervolgens bespreek je met de medewerker welk type lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Makkinga (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Makkinga?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Sightful. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,30 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €175 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten voldoende zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,95 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,25 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €485 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Makkinga).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €26,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,75 (per 4 weken).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-makkinga-8423

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision met hun eigen label erop. Steeds meer discounters als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €215 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, EyeDefinition en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Makkinga?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Makkinga?
In deze gemeente heb je de keuze uit genoeg specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Makkinga te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Makkinga. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,75 en €41,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €295 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je nog zo’n €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Makkinga krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Ooststellingwerf.

Plaats een reactie