Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westerwijtwerd

Wil jij goedkope lenzen kopen in Westerwijtwerd? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met belangrijke informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Westerwijtwerd.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Westerwijtwerd voert de oogmeting uit en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal lenzendragers kopen online bij webwinkels als Drogisterij.net. Deze online shops beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de volgende tabel bieden wij landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Westerwijtwerd. Lees hier ook alles over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Westerwijtwerd

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in en rondom Westerwijtwerd waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vergelijk je ook oogspecialisten in Huizinge, Middelstum, Warffum, Usquert en Zijldijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Westerwijtwerd in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Westerwijtwerd. Na deze meting bespreek je met de oogdeskundige welk type lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Westerwijtwerd (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Goedkope lenzen kopen in Westerwijtwerd?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past is met name afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online aanbieder als Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: bestellen v.a. €6,75 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €120 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €6,00 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €26,50 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €490 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Westerwijtwerd).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €31,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 (op maandbasis.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-westerwijtwerd-9993

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer aanbieders zoals 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €185 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Biomedics en Ote. Lees ook meer informatie over Lenzen vergelijken.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Westerwijtwerd?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Westerwijtwerd?
In de regio werken er tal van opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en checkt de samenwerking tussen je ogen. Doorgaans is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Westerwijtwerd te laten doen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Westerwijtwerd. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €6,50 tot €52,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je per jaar circa €21,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Westerwijtwerd kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Loppersum.

Plaats een reactie