Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zijldijk

Wil jij goedkope lenzen kopen in Zijldijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Zijldijk.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Zijldijk beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze specialist kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door discounters als Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker bieden wij populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Zijldijk. Of klik door voor meer info over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Zijldijk

Heb je te maken met een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Zijldijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook winkels in Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool en Uithuizermeeden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Zijldijk in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Zijldijk. Op basis daarvan overleg je met de opticien welk model lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Zijldijk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Zijldijk?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Bij lenzen is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lentiamo. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,00 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €145 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €7,55 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €28,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Zijldijk).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-zijldijk-9987

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer discounters als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €260 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, SofLens en Biotrue. Lees ook meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Zijldijk?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Zijldijk?
In deze gemeente zijn er verschillende speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Zijldijk op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Zijldijk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €5,25 tot €51,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Ook heb je de kosten van zo’n €19,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Zijldijk kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Loppersum.

Plaats een reactie