Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Middelstum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Middelstum? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker bieden wij belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Middelstum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals presbyopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Middelstum kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer dragers van lenzen bestellen via het internet bij webwinkels als 123Lens. Deze webshops werken met een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Middelstum. Of klik door voor meer info over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Middelstum

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Middelstum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook optieken in Warffum, Usquert, Zijldijk, Oldenzijl en Oosternieland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Middelstum in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Middelstum. Na het onderzoek beoordeel je samen met de oogspecialist welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Middelstum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Veen Optiek In ‘tHoofdstraat-West 389981 ADUithuizen
Engelsman Optiek & AuditiekHoofdstraat Obergum 89951 AHWinsum gn
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Middelstum?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Toplenzen. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,90 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €165 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €7,05 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €26,00 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Middelstum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €22,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-middelstum-9991

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €205 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Cooper vision, Freshlook en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Goedkoopste lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Middelstum?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Middelstum?
In deze gemeente zitten tal van specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Middelstum te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Middelstum. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement neemt betaal je tussen de €8,00 – €51,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €21,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Middelstum kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Loppersum.

Plaats een reactie