Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudemirdum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oudemirdum? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker bieden wij handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Oudemirdum.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Oudemirdum kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Misterspex. Deze 100% online aanbieders hebben het beste assortiment, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Oudemirdum. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oudemirdum

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het overzicht hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Oudemirdum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook opticiens in Bakhuizen, Mirns, Rijs, Harich en Nijemirdum.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oudemirdum in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Oudemirdum. Na deze oogtest overleg je samen met de optometrist welk type contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Oudemirdum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Oudemirdum?

Vergelijk prijzen en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als Vision Direct. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,95 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €195 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,75 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €26,75 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per jaar (bij een brillenwinkel in Oudemirdum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,75 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-oudemirdum-8576

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Meer en meer webshops als ContactlensOnline verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €185 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Freshlook en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Lens informatie.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oudemirdum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Doorgaans is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Oudemirdum?
In deze streek vinden we diverse speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt het gezichtsvermogen. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Oudemirdum te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oudemirdum. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,50 tot €50,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oudemirdum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie