Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bakhuizen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Bakhuizen? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker tref je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Bakhuizen.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Bakhuizen voert de oogmeting uit en analyseert het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertonderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen gebruiken artikelen van specialisten als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders bieden een uitstekend aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder vind je toonaangevende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Bakhuizen. Zie ook onze pagina over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Bakhuizen

Heb je last van onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Bakhuizen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina bekijk je ook optiekzaken in Mirns, Rijs, Harich, Nijemirdum en Sondel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Plan een oogmeting in Bakhuizen in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Bakhuizen. Op basis daarvan beoordeel je samen met de optometrist welke soort lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Bakhuizen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

De goedkoopste lenzen bestellen in Bakhuizen?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online aanbieder als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. een speciale zachte kunststof. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,95 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €7,70 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €26,25 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Bakhuizen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is dan slecht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,75 p/maand.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-bakhuizen-8574

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Verschillende specialisten als Sightful werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €280 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Avaira en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Bakhuizen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Bakhuizen?
In de omgeving zitten veel speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de algehele ooggezondheid. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Bakhuizen in te plannen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Bakhuizen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 – €55,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je nog zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Bakhuizen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie