Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rijs

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Rijs? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Rijs.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Rijs biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen via het internet bij aanbieders zoals Vision Direct. Deze online specialisten beschikken over een groots en divers assortiment, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In de vergelijker hieronder tref je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Rijs. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Rijs

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Rijs waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vergelijk je ook optiekzaken in Harich, Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen en Wijckel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Rijs in december 2023

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Rijs. Na deze meting vergelijk je samen met de medewerker welk type lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Rijs (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Lenzen kopen en laten bezorgen in Rijs?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Normaal krijg je een probeerset mee. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online webwinkel als Lowlens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,90 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €115 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €5,20 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €28,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €490 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Rijs).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €30,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,50 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-rijs-8572

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Veel webwinkels als Lentiamo kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €100 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Clariti en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Torische lens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Rijs?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Rijs?
In deze buurt zitten allerlei opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de samenwerking tussen je ogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Rijs te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Rijs. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €8,75 en €60,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €285 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien betaal je jaarlijks circa €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Rijs krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie