Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nijemirdum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nijemirdum? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Nijemirdum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Nijemirdum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertbepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de Nederlanders dragen producten van aanbieders zoals 123Lens. Deze 100% online aanbieders hebben het beste assortiment, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk je de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Nijemirdum. Bekijk ook onze informatie over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Nijemirdum

Heb je te maken met een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Nijemirdum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook winkels in Sondel, Ruigahuizen, Wijckel, Balk en Sloten.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Oogmeting in Nijemirdum in oktober 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Nijemirdum. Als de analyse klaar is bekijk je met de medewerker welke lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Nijemirdum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Betaalbare lenzen kopen in Nijemirdum?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online speler als 123Lens. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,20 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €180 per lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €7,75 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €29,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Nijemirdum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €28,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,50 per maand.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-nijemirdum-8566

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste specialisten als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €335 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Cooper vision, Biomedics en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Zachte lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Nijemirdum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Nijemirdum?
In deze buurt kan je kiezen uit meerdere oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de actuele gezondheid van de ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nijemirdum in te plannen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Nijemirdum. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 en €49,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €250 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Nijemirdum krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie