Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mirns

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Mirns? Een contactlens is een dunne plastic lens en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze pagina vind je handige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Mirns.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie.
 • Een lokale opticien in Mirns beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de opticien onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal lenzendragers gebruiken artikelen van aanbieders zoals Alensa. Deze online specialisten staan bekend om het beste assortiment, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Mirns. Op deze website lees je ook alles over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Mirns

Heb je last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Mirns waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website tref je ook winkels in Rijs, Harich, Nijemirdum, Sondel en Ruigahuizen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Afspraak voor een oogmeting in Mirns in september 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Mirns. Daarna overleg je samen met de opticien welk model lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Mirns (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Voordelige lenzen bestellen in Mirns?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online webwinkel als Misterspex. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,30 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €155 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €5,50 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen plus minus €25,00 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Mirns).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-mirns-8573

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Veel webshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €215 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, EasySept en Boston. Op deze site lees je ook meer over Sportlens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Mirns?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Mirns?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het netvlies. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Mirns te laten doen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Mirns. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €9,25 tot €51,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €240 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Mirns kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie