Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sloten

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sloten? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Sloten.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als myopie, hypermetropie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Sloten voert de oogmeting uit en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal contactlensdragers bestellen via het internet bij aanbieders zoals ContactlensOnline. Deze webwinkels beschikken over een groots en divers assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder tref je erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Sloten. Lees hier ook alles over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Sloten

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Sloten waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina tref je ook oogzorgwinkels in Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge, Woudsend en Terkaple.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVerlaet 148532 BNLemmer
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Gratis oogmeting in Sloten in september 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Sloten. Hierna bespreek je samen met de medewerker welk type lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Sloten (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum

Lenzen kopen en laten bezorgen in Sloten?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij of bij een online specialist als Drogisterij.net. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,60 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €115 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €6,30 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven +/- €25,25 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €485 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Sloten).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,50 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,00 p/maand.
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-sloten-8556

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webwinkels als Lowlens werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €285 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, Clariti en Aosept. Klik door voor meer informatie over Nachtlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Sloten?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Sloten?
In de omgeving vinden we genoeg speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de oogdruk. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sloten in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Let goed op: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Sloten. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,75 tot €54,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je nog zo’n €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Sloten kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie