Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sondel

Direct goedkope lenzen kopen in Sondel? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site lees je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Sondel.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Sondel biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal lenzendragers profiteren van het aanbod van webwinkels als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts verkopen een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel check je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Sondel. Of klik door voor meer info over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Sondel

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Sondel waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina doorzoek je ook speciaalzaken in Ruigahuizen, Wijckel, Balk, Sloten en Ypecolsga.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Oogmeting in Sondel in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Sondel. Op basis daarvan beoordeel je samen met de oogspecialist welk model lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Sondel (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Sondel?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, je hobbies en financiën. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €7,45 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per losse lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €6,75 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €29,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €455 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Sondel).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,50 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-sondel-8565

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. Steeds meer specialisten als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €180 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Freshlook en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Vormstabiele lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Sondel?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Sondel?
In deze regio zijn er tal van specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt het gezichtsvermogen. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Sondel te laten doen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Sondel. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €8,00 en €52,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €250 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Sondel kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie