Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Balk

Wil jij goedkope lenzen kopen in Balk? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker vind je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Balk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Balk heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de oogexpertbepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de contactlensdragers kopen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze webwinkels staan bekend om een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst informeren we je over populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Balk. Of klik door voor meer info over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Balk

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Balk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook oogzorgwinkels in Sloten, Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge en Woudsend.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Oogmeting in Balk in oktober 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Balk. Na de meting vergelijk je samen met de opticien welke contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Balk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Voordelige lenzen kopen in Balk?

Vergelijk kosten en vind kortingen tot wel 34%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,10 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een ecologische en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €160 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,95 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €26,25 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €455 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Balk).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €31,00 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,75 (maandelijks).
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-balk-8561

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de discounters als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €145 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, SofLens en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Balk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Vaak is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Balk?
In de regio zitten allerlei optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Balk te laten doen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Balk. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,75 tot €44,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €240 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je jaarlijks circa €20,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Balk kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie