Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Alkmaar

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Alkmaar? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Alkmaar.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Alkmaar zal een oogmeting doen en onderzoekt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de specialist kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de dragers van lenzen kopen online bij lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze online shops werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst bekijk je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Alkmaar. Lees ook meer informatie over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Alkmaar

Heb je last van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Alkmaar waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook opticiens in Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Langedijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Alkmaar in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Alkmaar. Na deze meting overleg je met de opticien welke lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Alkmaar (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Rijn Optiek VanN.G.Piersonstraat 491814 VBAlkmaar
OLAF OptiekLangestraat 361811 JHAlkmaar
BrilserviceKoorstraat 71811 GMAlkmaar
Hofstede Sunglassshop OptiekLaat 1401811 EMAlkmaar
Oogkamer Opticien DeRitsevoort 291811 DMAlkmaar

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Alkmaar?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat silicon-hydrogel. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,45 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €150 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €5,30 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Alkmaar).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €27,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,75 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-alkmaar-1821

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende lenzenshops als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €235 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Biofinity, SofLens en Regard. Lees ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Alkmaar?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Alkmaar?
In deze streek heb je de keuze uit genoeg speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Alkmaar aan te vragen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Alkmaar. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je tussen de €8,50 – €42,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €285 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €16,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Alkmaar kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Alkmaar.

 • Oudorp
 • Stompetoren
 • Oterleek
 • Grootschermer
 • Zuidschermer
 • Driehuizen
 • Schermerhorn
 • Ursem
 • Starnmeer
 • Markenbinnen
 • De Rijp
 • Graft
 • Noordeinde
 • West-Graftdijk
 • Oost-Graftdijk
 • Plaats een reactie