Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Graft

Wil jij goedkope lenzen kopen in Graft? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Graft.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, myopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Graft heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze medewerker kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal contactlensdragers profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Alensa. Deze internet oogexperts verkopen een uitstekend aanbod, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Graft. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Graft

Heb je last van een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Graft waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal doorzoek je ook oogspecialisten in De Rijp, Purmer, Hobrede, Schardam en Beets.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Graft in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Graft. Hierop volgend beoordeel je samen met de oogspecialist welke lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Graft (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Support van HuizenOdessa 81462 EJMiddenbeemster
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend

Goedkope lenzen bestellen in Graft?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanjouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een online webwinkel als Lowlens. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,90 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €200 per losse lens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,00 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €28,25 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Graft).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €28,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,75 (op maandbasis.
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-graft-1484

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webshops als ContactlensOnline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €180 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. PureVision, Frequency en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Daglenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Graft?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Graft?
In de omgeving werken er genoeg oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Over het algemeen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Graft te laten doen. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €125 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Graft. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €9,75 en €43,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €260 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Graft kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Alkmaar.

Plaats een reactie