Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Langedijk

Wil jij goedkope lenzen kopen in Langedijk? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Langedijk.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Langedijk beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de oogdeskundige onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van lenzenshops als Lensonline. Deze online leveranciers werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Langedijk. Lees hier ook alles over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Langedijk

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Langedijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vergelijk je ook optieken in Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn en Medemblik.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Langedijk in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Langedijk. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de medewerker welke lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Langedijk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Keiser OptiekVoorburggracht 1721722 GTZuid-Scharwoude
Wonderen Optiek VanMarktplein 651721 CKBroek op Langedijk
Brilshop OpmeerGruttostraat 2/A1715 VJSpanbroek
Walter Optiek Obdam BVKerkweg 19/D1713 JEObdam
Griffioen Brillen en Contactlenzen JohanBrandpunt 661705 SKHeerhugowaard

Betaalbare lenzen bestellen in Langedijk?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of via een online specialist als Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,30 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €195 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €5,25 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten circa €26,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €490 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Langedijk).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €21,50 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,50 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-langedijk-1722

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzenshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €120 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, EasySept en Systane. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Veelgestelde vragen over lenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Langedijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Langedijk?
In de omgeving heb je de keuze uit verschillende oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige neemt de sterkte op en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Langedijk aan te vragen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Langedijk. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement afsluit betaal je tussen de €8,25 – €56,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €295 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Bovendien betaal je nog zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Langedijk kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Langedijk.

 • Koedijk
 • Sint Pancras
 • Noord-Scharwoude
 • Oudkarspel
 • Broek op Langedijk
 • Zuid-Scharwoude
 • Plaats een reactie