Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudorp

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Oudorp? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site bekijk je handige info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Oudorp.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals presbyopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een lokale opticien in Oudorp beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het gemak van specialisten als Sightful. Deze 100% online aanbieders beschikken over een zeer groot assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst vind je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oudorp. Zie ook onze pagina over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Oudorp

Ondervind je hinder van een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande lijst bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Oudorp waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp, De Waal en Oudeschild.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oudorp in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Oudorp. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de medewerker welk model lens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Oudorp (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Rijn Optiek VanN.G.Piersonstraat 491814 VBAlkmaar
OLAF OptiekLangestraat 361811 JHAlkmaar
BrilserviceKoorstraat 71811 GMAlkmaar
Hofstede Sunglassshop OptiekLaat 1401811 EMAlkmaar
Oogkamer Opticien DeRitsevoort 291811 DMAlkmaar

Online goedkope lenzen kopen in Oudorp?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogisterij of via een online webwinkel als 123Lens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,75 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €185 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €6,45 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €26,25 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €520 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Oudorp).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 p/maand.
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-oudorp-1829

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste aanbieders zoals Lentiamo verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €220 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, Biomedics en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oudorp?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oudorp?
In deze buurt vinden we genoeg speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en checkt de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oudorp op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oudorp. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €8,75 tot €57,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €250 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Oudorp kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Alkmaar.

Plaats een reactie