Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Texel

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Texel? Een contactlens is een dunne plastic lens en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Texel.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, verziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Texel heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer lenzendragers bestellen online bij webshops als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder informeren we je over erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Texel. Bekijk ook onze informatie over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Texel

Ondervind je hinder van onscherp zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Texel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vergelijk je ook optiekzaken in Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Langedijk en Opmeer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Texel in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Texel. Vervolgens bespreek je samen met de oogspecialist welke contactlens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het overzicht hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Texel (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Leijdekkers Optiek W KWaalderstraat 181791 ECDen Burg
Dijk Optiek VanDrooghe Bol 10391788 VBJulianadorp
OOG & DESIGNSchoolweg 511787 AVJulianadorp
Kikkert & Smit OptiekMarsdiepstraat 2661784 AVDen Helder
Wijngaart Optiek vdTerpstraat 271771 ACWieringerwerf

Voordelige lenzen kopen in Texel?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Lensonline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,15 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €170 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,00 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €25,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €480 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Texel).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €28,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Perfect als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 per maand.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-texel-1792

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision met hun eigen label erop. Verschillende lenzenshops als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €245 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, Avaira en Systane. Bekijk ook meer informatie over Lenzen gratis uitproberen .

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Texel?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Texel?
In de regio werken er veel specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De vakman neemt de sterkte per oog op en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Texel te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Texel. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 tot €49,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €295 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Texel kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Texel.

 • De Koog
 • Den Hoorn
 • Den Burg
 • Oudeschild
 • De Waal
 • De Cocksdorp
 • Plaats een reactie