Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kornwerderzand

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Kornwerderzand? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Kornwerderzand.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Een ideale oplossing bij oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een gespecialiseerde opticien in Kornwerderzand zal een oogmeting doen en ontdekt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Met deze oogspecialist overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
  • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep dragers van lenzen bestellen via het internet bij aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze online aanbieders hebben het beste assortiment, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder check je de populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Kornwerderzand. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kornwerderzand

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Kornwerderzand waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vind je ook oogspecialisten in Zurich, Pingjum, Witmarsum, Wons en Schraard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Kornwerderzand in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Kornwerderzand. Hierna bekijk je samen met de opticien welk type contactlens hoort bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Kornwerderzand (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Betaalbare lenzen bestellen in Kornwerderzand?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

  1. Oogtest
    Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Lenzentest
    In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Losse lenzen kopen of een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online aanbieder als Drogisterij.net. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

  • Korte gewenningstijd.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,20 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
  • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • Ze zijn er al vanaf €165 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
  • Te bestellen vanaf €6,20 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

  • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Kosten circa €28,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Je betaalt ongeveer €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kornwerderzand).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een specialist.

  • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De tarieven zijn plus minus €29,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,00 per maand.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-kornwerderzand-8752

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision met hun eigen label erop. Veel online aanbieders als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €135 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Avaira en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Lenzen abonnement.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Kornwerderzand?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Kornwerderzand?
In deze streek kan je kiezen uit diverse optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar het netvlies. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Kornwerderzand op je planning te zetten. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 2 jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Kornwerderzand. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €6,50 en €56,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €245 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €22,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Kornwerderzand kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie