Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wijdewormer

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Wijdewormer? Een contactlens is een plastic lensjeen dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Wijdewormer.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Wijdewormer biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal dragers van lenzen bestellen via het internet bij lenzen webshops als Lowlens. Deze webshops beschikken over een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wijdewormer. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Wijdewormer

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Wijdewormer waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook optieken in Watergang, Ilpendam, Purmerland, Oude Meer en Aalsmeerderbrug.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Wijdewormer in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Wijdewormer. Hierna overleg je met de oogdeskundige welke soort lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wijdewormer (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend
Koopman-OptiekKaasmarkt 11441 BGPurmerend

Online goedkope lenzen kopen in Wijdewormer?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Bij lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogist of via een online aanbieder als Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,10 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €155 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,85 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,50 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per jaar (bij een brillenwinkel in Wijdewormer).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €29,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 per maand.
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-wijdewormer-1456

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer lenzenshops als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €200 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, EyeDefinition en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Wijdewormer?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wijdewormer?
In deze regio heb je de keuze uit tal van opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist neemt de sterkte per oog op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Wijdewormer te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Wijdewormer. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €6,50 – €45,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €21,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Wijdewormer kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Wormerland.

Plaats een reactie