Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oude Meer

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oude Meer? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Oude Meer.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Oude Meer kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders consumenten gebruiken artikelen van webwinkels als Misterspex. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder tref je professionele online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Oude Meer. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oude Meer

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Oude Meer waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook speciaalzaken in Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart en Vrouwenakker.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oude Meer in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oude Meer. Vervolgens bekijk je met de medewerker welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Oude Meer (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kriek Optiek EdEinsteinstraat 1271433 KHKudelstaart
Nico OptiekPoldermeesterplein 121432 JZAalsmeer
Eye wish opticiensZijdstraat 801431 EEAalsmeer
Dames NA, Mr. OpticienZijdstraat 411431 EAAalsmeer
Eye WishZijdelwaardplein 591422 DLUithoorn

Goedkope lenzen kopen in Oude Meer?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een online speler als Alensa. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Je went er heel snel aan.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,65 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €195 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €6,65 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €29,00 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €530 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oude Meer).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,75 per maand.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-oude-meer-1438

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Verschillende online aanbieders als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €255 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Cooper vision, Blink en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Torische lens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Oude Meer?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Oude Meer?
In deze buurt werken er veel speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de oogdruk. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oude Meer te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Oude Meer. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €6,00 en €52,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je per jaar circa €19,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oude Meer kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie