Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ilpendam

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Ilpendam? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Ilpendam.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals verziendheid, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Ilpendam voert de oogmeting uit en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de dragers van lenzen kopen online bij lenzen webshops als LensExpress. Deze online aanbieders staan bekend om een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel tref je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Ilpendam. Of klik door voor meer info over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Ilpendam

Heb je te maken met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, erg praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Ilpendam waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal doorzoek je ook optieken in Purmerland, Oude Meer, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout en Leimuiden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Ilpendam in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Ilpendam. Op basis daarvan vergelijk je samen met de optometrist welke contactlens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Ilpendam (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend
Koopman-OptiekKaasmarkt 11441 BGPurmerend

Lenzen kopen en laten bezorgen in Ilpendam?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de gunstige prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,05 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €195 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €7,65 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €27,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €505 per jaar (bij een brillenwinkel in Ilpendam).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,50 (per 30 dagen).
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-ilpendam-1452

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. De meeste online aanbieders als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €255 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Air Optix, Avaira en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Lensvloeistof.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Ilpendam?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Ilpendam?
In deze gemeente zijn er verschillende specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en controleert het gezichtsvermogen. Bij veel winkels is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Ilpendam aan te vragen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog juist is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €75 per jaar. Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Ilpendam. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €10,00 en €56,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €230 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Ilpendam kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waterland.

Plaats een reactie