Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vegelinsoord

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Vegelinsoord? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Vegelinsoord.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals myopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Vegelinsoord zal een oogmeting doen en checkt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep contactlensdragers gebruiken artikelen van webwinkels als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders beschikken over een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker check je de erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Vegelinsoord. Bekijk ook onze informatie over Abonnement voor lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Vegelinsoord

Heb je te maken met wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Vegelinsoord waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vergelijk je ook oogzorgwinkels in Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rotstergaast.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Vegelinsoord in oktober 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Vegelinsoord. Op basis daarvan overleg je samen met de oogspecialist welke lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Vegelinsoord (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

De goedkoopste lenzen bestellen in Vegelinsoord?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 31%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online specialist als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,35 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €155 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €6,35 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €28,25 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €460 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Vegelinsoord).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 (per 30 dagen).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-vegelinsoord-8467

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. De meeste webshops als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €350 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, EasySept en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lenzen leveranciers.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Vegelinsoord?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Vegelinsoord?
In deze streek werken er voldoende oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Vegelinsoord te laten doen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Vegelinsoord. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 en €44,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €280 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Vegelinsoord kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie