Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vuren

Direct goedkope lenzen kopen in Vuren? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website lees je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Vuren.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Vuren biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals LensExpress. Deze online specialisten werken met een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Vuren. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Vuren

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Vuren waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook opticiens in Dalem, Spijk, Schelluinen, Buurmalsen en Tricht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Vuren in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Vuren. Daarna beoordeel je samen met de opticien welk model lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Vuren (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem
Olympus BrilmodePiazza Center 454204 BRGorinchem
Opti-X Boer RenéLangendijk 514201 CGGorinchem
Weij Optiek-Contactlenzen vdRijksstraatweg 124191 SEGeldermalsen

Lenzen kopen en laten bezorgen in Vuren?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogisterij of via een webshop als LensExpress. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,85 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €200 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €5,75 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €25,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €485 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Vuren).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,25 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-vuren-4214

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer webwinkels als 123Lens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €255 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Ultra en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Vuren?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Vuren?
In deze regio zitten genoeg oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt het gezichtsvermogen. Vaak is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Vuren te laten doen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Vuren. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 tot €51,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €275 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Vuren kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente West Betuwe.

Plaats een reactie