Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Dalem

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Dalem? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site kan je aan de slag met meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Dalem.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Dalem beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een grote groep contactlensdragers bestellen via het internet bij specialisten als 123Lens. Deze online leveranciers bieden een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Dalem. Lees ook meer informatie over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Dalem

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Dalem waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook optiekzaken in Spijk, Schelluinen, Buurmalsen, Tricht en Meteren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Dalem in juli 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Dalem. Na deze meting vergelijk je samen met de medewerker welke contactlens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Dalem (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem
Olympus BrilmodePiazza Center 454204 BRGorinchem
Opti-X Boer RenéLangendijk 514201 CGGorinchem
Weij Optiek-Contactlenzen vdRijksstraatweg 124191 SEGeldermalsen

Lenzen kopen en laten bezorgen in Dalem?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,30 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €115 per lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €5,45 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €27,00 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Dalem).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €26,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 p/maand.
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-dalem-4213

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste aanbieders zoals ContactlensOnline werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €265 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Clariti en Systane. Bekijk ook meer informatie over Harde lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Dalem?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Dalem?
In de regio zijn er allerlei optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Dalem te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog goed is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 2 jaar. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Dalem. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €6,75 en €40,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €295 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €21,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Dalem kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Gorinchem.

Plaats een reactie