Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Buurmalsen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Buurmalsen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina vind je aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Buurmalsen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals verziendheid, myopie, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Buurmalsen biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders lenzendragers kiezen voor het gemak van webshops als Lentiamo. Deze online specialisten werken met een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk je professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Buurmalsen. Bekijk ook onze informatie over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Buurmalsen

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In het schema hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Buurmalsen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook optieken in Tricht, Meteren, Geldermalsen, Est en Opijnen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Buurmalsen in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Buurmalsen. Vervolgens bekijk je samen met de opticien welk type lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Buurmalsen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Weij Optiek-Contactlenzen vdRijksstraatweg 124191 SEGeldermalsen
Blue eyes OptiekMargrietstraat 34175 GAHaaften
Steijn Optiek VanFonteinstraat 504141 CHLeerdam
Versluis OptiekKerkstraat 624141 AXLeerdam
Merkx BrillenVoorstraat 984132 ATVianen ut

De goedkoopste lenzen bestellen in Buurmalsen?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of via een internet aanbieder zoals LensExpress. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,40 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,20 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €29,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Buurmalsen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht kan erg wazig zijn, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,75 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-buurmalsen-4197

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. Meer en meer aanbieders zoals Lensonline werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €345 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Bausch & Lomb, Avaira en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Buurmalsen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Buurmalsen?
In de regio zitten verschillende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien neemt de sterkte op en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Buurmalsen op je planning te zetten. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Buurmalsen. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €10,00 en €51,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €270 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Buurmalsen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Buren.

Plaats een reactie