Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Beuningen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Beuningen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site lees je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Beuningen.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Beuningen biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze specialist onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de lenzendragers dragen producten van discounters als 123Lens. Deze verkopers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Beuningen. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Beuningen

Ondervind je hinder van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Beuningen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook winkels in Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Beuningen in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Beuningen. Hierna bekijk je met de oogspecialist welk type contactlens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Beuningen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schippers Beheer BVWolfsbossingel 626642 CPBeuningen gld
Fred Idema Freelance OpticiënTrajanussingel 16642 ASBeuningen gld
Schippers OptiekJulianaplein 296641 CSBeuningen gld
Ibim BVPanhuisweg 306603 KEWijchen
Bogaerts Brillen ContactlenzenSpoorstraat 26602 AZWijchen

Betaalbare lenzen bestellen in Beuningen?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterij of bij een online speler als Sightful. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,90 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €165 per lens.

Maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €6,95 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €27,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €495 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Beuningen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,25 per maand.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-beuningen-6642

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision met hun eigen label erop. Verschillende online aanbieders als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €325 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Frequency en Ote. Bekijk ook meer informatie over Lenzen leveranciers.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Beuningen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Beuningen?
In deze buurt werken er diverse oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Beuningen te laten doen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Beuningen. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €8,75 en €55,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €270 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Beuningen kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Beuningen.

 • Ewijk
 • Winssen
 • Weurt
 • Plaats een reactie