Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Santpoort-Zuid

Wil jij goedkope lenzen kopen in Santpoort-Zuid? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl vind je uitgebreide informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Santpoort-Zuid.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Santpoort-Zuid zal een oogmeting doen en kijkt naar het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Vision Direct. Deze internet oogexperts beschikken over een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Santpoort-Zuid. Bekijk ook onze informatie over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Santpoort-Zuid

Ondervind je hinder van slecht zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Santpoort-Zuid waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook speciaalzaken in Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam en Spaarndam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Santpoort-Zuid in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Santpoort-Zuid. Hierop volgend overleg je samen met de oogspecialist welke lens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Santpoort-Zuid (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Booy OptiekHoofdstraat 1662071 EMSantpoort-Noord
Sea OptiekHaltestraat 6/a2042 LMZandvoort
Zandvoort OptiekKerkstraat 34/362042 JGZandvoort
Luyf OptiekRijksstraatweg 142022 DAHaarlem
Kat OptiekGeneraal Cronjestraat 632021 JCHaarlem

Voordelige lenzen bestellen in Santpoort-Zuid?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Normaal ontvang je een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een webshop als Drogisterij.net. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,30 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 per lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €6,70 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten circa €28,25 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Santpoort-Zuid).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,50 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-santpoort-zuid-2082

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer discounters als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €270 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Frequency en Regard. Op deze website lees je ook alles over Vormstabiele lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Santpoort-Zuid?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Santpoort-Zuid?
In de regio heb je de keuze uit verschillende oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige neemt de sterkte per oog op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Santpoort-Zuid te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Santpoort-Zuid. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,25 – €60,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Santpoort-Zuid kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Velsen.

Plaats een reactie