Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Spaarndam

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Spaarndam? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Spaarndam.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Spaarndam beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de Nederlanders profiteren van het aanbod van discounters als Drogisterij.net. Deze webwinkels staan bekend om het beste assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker check je de beste online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Spaarndam. Zie ook onze pagina over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Spaarndam

Heb je last van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Spaarndam waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vergelijk je ook oogzorgwinkels in Overveen, Velserbroek, Driehuis, Velsen-Zuid en IJmuiden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Spaarndam in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Spaarndam. Op basis daarvan overleg je met de medewerker welk type contactlens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Spaarndam (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Sea OptiekHaltestraat 6/a2042 LMZandvoort
Zandvoort OptiekKerkstraat 34/362042 JGZandvoort
Luyf OptiekRijksstraatweg 142022 DAHaarlem
Kat OptiekGeneraal Cronjestraat 632021 JCHaarlem
Van der Geest OptiekGeneraal Cronjestraat 152021 JAHaarlem

Goedkope lenzen bestellen in Spaarndam?

Vergelijk prijzen en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar draagtijd, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of via een online speler als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,75 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €200 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Ongeveer €7,40 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €26,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €485 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Spaarndam).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-spaarndam-2063

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de online aanbieders als Misterspex verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €290 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Alcon, Frequency en Regard. Klik door voor meer informatie over Daglens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Spaarndam?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Spaarndam?
In deze streek heb je de keuze uit veel optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt het gezichtsvermogen. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Spaarndam in te plannen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 korting op een bril of lenzen. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Spaarndam. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,50 en €51,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €255 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Spaarndam krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Haarlem.

Plaats een reactie