Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Spaarndam

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Spaarndam? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website lees je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en bezoek je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Spaarndam.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Spaarndam voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het gemak van aanbieders zoals ContactlensOnline. Deze webwinkels bieden een groots en divers assortiment, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker vergelijk je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Spaarndam. Zie ook onze pagina over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Spaarndam

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in en rondom Spaarndam waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vind je ook brillenwinkels in Spaarndam, Overveen, Velserbroek, Driehuis en Velsen-Zuid.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Spaarndam in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Spaarndam. Als de analyse klaar is overleg je samen met de oogdeskundige welk type contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande lijst vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Spaarndam (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Sea OptiekHaltestraat 6/a2042 LMZandvoort
Zandvoort OptiekKerkstraat 34/362042 JGZandvoort
Luyf OptiekRijksstraatweg 142022 DAHaarlem
Kat OptiekGeneraal Cronjestraat 632021 JCHaarlem
Van der Geest OptiekGeneraal Cronjestraat 152021 JAHaarlem

Betaalbare lenzen bestellen in Spaarndam?

Vergelijk aanbiedingen en vind kortingen tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als Drogisterij.net. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,65 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €175 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €5,10 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €27,25 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Spaarndam).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €20,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,25 p/maand.
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-spaarndam-2064

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer webwinkels als LensExpress werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €240 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, SofLens en Systane. Op deze site lees je ook meer over Nachtlens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Spaarndam?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Spaarndam?
In de regio vinden we meerdere opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Spaarndam te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Spaarndam. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 – €45,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je per jaar circa €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Spaarndam kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie