Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Meern

Direct goedkope lenzen kopen in De Meern? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in De Meern.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een erkende opticien in De Meern biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze contactlensspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de contactlensdragers bestellen online bij specialisten als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders verkopen een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel vergelijk je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in De Meern. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in De Meern

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving De Meern waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook winkels in Vleuten, Snelrewaard, Polsbroek, Jaarsveld en Lopikerkapel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in De Meern in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in De Meern. Bij de volgende stap bespreek je met de opticien welk van de lenzen voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de volgende tabel vergelijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in De Meern (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bronkhorst Brillen VOFPrattenburg 133452 NNVleuten
Reyer Lafeber Eyecare & EyefashionBurchtplein 233452 MJVleuten
T&T OptiekHeidestein 163452 LLVleuten
Oog in Al OptiekInktzwamsingel 223451 HCVleuten
Optiek JoopMolenvlietbrink 2543448 HSWoerden

De goedkoopste lenzen bestellen in De Meern?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of via een online webwinkel als Toplenzen. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,70 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €150 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,05 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten circa €29,75 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €470 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in De Meern).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €20,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 p/maand.
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-de-meern-3453

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de discounters als Happy Eyes Club bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €185 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Dailies, Blink en Systane. Klik door voor meer informatie over Torische lens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in De Meern?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in De Meern?
In deze streek zitten allerlei oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar het netvlies. Vaak is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in De Meern aan te vragen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in De Meern. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 en €54,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €18,50 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in De Meern kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Utrecht.

Plaats een reactie