Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lopikerkapel

Wil jij goedkope lenzen kopen in Lopikerkapel? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Lopikerkapel.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Lopikerkapel zal een oogmeting doen en achterhaald de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de opticien onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer mensen dragen producten van specialisten als 123Lens. Deze webshops werken met een groots en divers assortiment, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de beste internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lopikerkapel. Zie ook onze pagina over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Lopikerkapel

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Lopikerkapel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook optieken in Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Lopikerkapel in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Lopikerkapel. Bij de volgende stap overleg je samen met de oogspecialist welk type contactlens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Lopikerkapel (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
The Glass Story by Bart-HugoPelgrimsweg 543401 TSIJsselstein ut
Style OptiekWeidstraat 53401 DLIJsselstein ut
Wiegand Bruss OptiekUtrechtsestraat 643401 CWIJsselstein ut
A.C.J. Baars Eye Wish GroeneveldUtrechtsestraat 493401 CTIJsselstein ut
Leeuwen Opticiens – Optometrie VanDen Bogerd 103371 AMHardinxveld Giessendam

Betaalbare lenzen bestellen in Lopikerkapel?

Vergelijk winkels en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Vision Direct. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: al vanaf €6,70 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €7,60 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen ongeveer €29,50 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Lopikerkapel).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €29,50 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,75 per maand.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-lopikerkapel-3412

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Veel webshops als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €310 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Ultra en Regard. Op deze site lees je ook meer over Maandlens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Lopikerkapel?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Lopikerkapel?
In de omgeving vinden we meerdere opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar het netvlies. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lopikerkapel op je planning te zetten. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Lopikerkapel. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €8,00 en €59,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €290 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €20,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Lopikerkapel kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Lopik.

Plaats een reactie